BAB 1

05:25 / Posted by ateh / comments (0)

Agenda Dajjal digerakkan melalui satu operasi sulit yang mengambil masa sangat panjang sejak zaman berzaman, rancangan sulit yang digerakkan oleh golongan penyembahnya yang dijanjikan kekuasaan dan kekayaan di dunia, ia adalah rancangan untuk kemunculan semula ketika dunia sedang dalam keadaan huru-hara di mana manusia hidup dalam keadaan ketakutan, ia adalah rancangan untuk mencetuskan perang akhir, ia adalah zaman perang besar yang memperlihatkan pertembungan antara Islam dengan Yakjuj Makjuj, ia adalah zaman Perang Dunia Ketiga yang memperlihatkan kehancuran besar-besaran terhadap sebahagian besar benua dunia, ia adalah perang nuklear. Perang terakhir dalam sejarah manusia sejak terciptanya Adam. Ia sebenarnya adalah perang akidah yang menumpahkan darah. 

Ketika saat manusia diselubungi ketakutan dan kelemahan iman, pada masa itulah Dajjal dari Bani Israel akan muncul sebagai penyelamat. Dia muncul tanpa kita sedari, dia muncul ketika manusia sudah lupa mengenai kisahnya, muncul ketika manusia sudah lupa tentang peringatan Muhammad kepada umatnya mengenai Dajjal, muncul ketika manusia sudah tidak mengenal Allah, muncul ketika manusia tidak ada sebarang persediaan untuk menghadapinya, muncul ketika saat manusia sangat memerlukan jaminan keselamatan semasa perang, muncul ketika saat anak-anak dan isteri kita berhadapan ancaman perang, muncul seperti janjinya dalam epik sejarah bahawa kemunculan terakhirnya adalah untuk menyelamatkan umat manusia. Ia adalah kemunculan fitnah terbesar, mengaku bahawa dirinya Tuhan dengan memperdaya manusia melalui sihir-sihir (terutama terhadap umat Islam), ia adalah dusta yang paling derhaka terhadap Allah. 

“Dan orang-orang Yahudi dan Nasrani selama-lamanya tidak akan redha kepada kamu sehinggalah kamu mengikut agama mereka.” (Quran, al-Baqarah: 120) 

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa orang yang mempersekutukannya (dengan sesuatu yang lain) dan dia mengampuni segala dosa yang selain daripada kesalahan itu (syirik) bagi sesiapa yang dikehendakinya,” (Quran, an-Nisa: 4) 

Dajjal dan pengikutnya sudah bersedia. Bersedialah, kerana tanda-tanda Perang Dunia Ketiga begitu hampir apabila Amerika dan sekutunya kini kerap mencari alasan untuk mencetuskan perang terakhir itu dengan menjadikan program uranium Iran sebagai alasan, alasan untuk menggempur dunia Islam seiring dengan tuduhan pengganas terhadap umat Islam. Jika tidak tercetus semasa hayat kita, maka peringatkanlah anak-anak kita supaya mereka bersedia untuk menghadapi ancaman fitnah terbesar dalam sejarah manusia. Sesungguhnya kita sudah dilemahkan melalui Sistem Dajjal sejak sekian lama sehingga kita lupa terhadap tujuan kita dilahirkan pada akhir zaman. 

Tanda-tanda mistik melalui kejadian paranormal juga semakin kerap terpampang di akhbar sejak akhir-akhir ini, ia adalah tanda-tanda yang mempunyai pertalian maksud terhadap kod kemunculan semula Dajjal. Fenomena UFO juga termaktub dalam sebahagian agenda kemunculan semula manusia misteri ini, momokan bahawa dunia akan diserang makhluk asing juga adalah sebahagian daripada agenda kotor, momokan bahawa dunia akan kiamat pada 2012 seperti dalam ramalan tamadun Mayan juga adalah sebahagian daripada agenda berkait ini. Penulis bermohon kepada Allah Yang Maha Bijaksana supaya mengizinkan penulis untuk cuba menjadikan benang-benang halus lagi tersembunyi ini bertaut sehingga jelas kelihatan. Sedarlah saudara-saudara seagama, janganlah kita menjadi golongan yang mengalu-alukan kehadiran Dajjal tanpa kita sedari. Janganlah kita menjadi hamba kepada Sistem Dajjal.
Meskipun telah banyak artikel tentang Dajal telah dibincangkan tetapi mungkin ramai daripada kita yang masih kabur-kabur. Siapakah itu Dajal? Apakah bukti-bukti kewujudan Dajal? Sejak bilakah dia wujud dan adakah dia yang menyesatkan umat manusia di setiap peradaban ketamadunan? Dan kita sebagai umat akhir zaman sepatutnya mempunyai ilmu secukupnya untuk untuk menghadapi The False Messiah ini. Perhatikan tanda-tanda kedatangannya di sekeliling kita, sudah begitu banyak bagi yang celik mata dan hati. 


(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): "Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. 
A'li-Imraan 191
Dajjal adalah manusia mistik. Maka untuk mengupas persoalan Dajjal, kita juga perlu mengambil pendekatan mistik tetapi kita perlu ingat bahawa kita WAJIB berlandaskan ketetapan ALLAH. Penulis menjadikan sumber Islam (Quran & Hadis) sebagai penanda aras dalam mengupas persoalan Dajjal berpandukan maklumat sejarah dalam kitab-kitab Yahudi, kitab-kitab Hindu, kitab-kitab pagan, hasil-hasil kajian arkeologis terdahulu dan hasil-hasil kajian saintifik moden dalam menjejak seorang manusia yang umat Islam gelar sebagai Dajjal, juga digelar Anti-Christ oleh umat Kristian dan The King of Kings oleh Yahudi. Sesungguhnya, masa untuk Dajjal keluar sudah terlalu hampir, ia jelas melalui tanda-tanda mistik dan tanda-tanda perubahan politik dunia hari ini. Usah tidur lagi. 

Dajjal ialah manusia misteri yang pintar dan mempunyai kepakaran dalam memanipulasi sejarah, politik, agama, sihir, ekonomi dan sebagainya… kita tidak boleh menjadi bodoh dan terus diperbodohkan kerana musuh kita adalah seorang yang bijak.. kita perlu berilmu dalam semua cabang ilmu (kecuali sihir) untuk menghadapi fitnah Dajjal. Dajjal lebih mengenali kita, dia tahu kekuatan serta kelemahan kita untuk memperbodohkan kita dalam setiap ilusi dunia yang dirancang bersama pengikut setianya (secret societies) sejak zaman berzaman. Tetapi adakah kita arif mengenai musuh kita itu? Kita diperbodoh sehingga melihat sejarah dunia sebagai satu kebetulan tanpa kita melihat satu ‘garisan benang halus’ yang menghubungkan setiap kejadian dalam sejarah.

Labels:

who we are is never change, but what we are is always change

18:50 / Posted by ateh / comments (0)

Seseorang pernah berkata pada aku "who we are is never change, but what we are is always change!". Sebelum itu, dia juga telah menceritakan padaku tentang sebuah legenda atau mitos lama eropah mengenai seekor naga yang putus asa dan hampir mati....a tales of a dragon that rises from a North Sea. Haram, aku langsung tak paham meaning or morale of the story. masa tu, yang aku paham naga tuh dh tinggal sorang2...dh nak pupus. Lepas tu xde lagi naga kat dunia ni (><) makin aku membesar, cerita mengenai naga dari North Sea itu semakin menghilang dari kepala hotak aku....

But, 10 years later...saat aku tgh layan2 feeling kat airport sblm terbang nk pegi sambung study, my mum had given me a present. Cantik n kemas balutannya, mcm selalu. Tertulis kat situ, buka bila dh sampai Heatrow. 

Dipendekkan cerita..kat ruang ketibaan Heatrow Airport, London sambil menunggu atase pendidikan dari kedutaan, aku dgn gelojohnya bukak box yg mak aku kasi. Terkedu jap...kat dlm tuh ada teddy bear yg aku selalu peluk time kecik2 dlu sblm aku masuk tadika...dan sekeping kad ucapan yang bertulis "who we are is never change, but what we are is always change. Take care of urself. We love u with all of our heart. Do ur best...and make us proud" di belakang kad itu diselitkan beberapa keping gambar keluarga. Syahdu giler aku rasa masa tu. Cam nk amek flight patah balik ke KL je. hahaha

Disebabkan kata2 keramat itu...memory aku asyik dok flashback cite naga tu je. One fine day, aku hayun kaki aku ke pasar lama di Hammersmith Ave. St cuba untuk mencari buku mengenai lagenda naga dari Laut Utara tu. Tp x jumpa. 7 Months later, masa tuh kisah naga tuh hampir2 hilang lenyap dr kotak pemikiran aku....aku dikejutkan oleh pekikan auntie Alice, makcik kaunter kat London Public Library yg dia ada buku naga yg aku cari2 selama ni. Dia belikan utk aku masa dia bercuti kat Bristol ngan anak ikan dia...hahahahaa

Thanks to aunt.Alice. Sbb dia aku dpt baca semula buku tu. Sbb dia aku dpt ingat blk semua kenangan manis zaman aku kecik2 dlu...saat aku nk tido, mak aku akan bacakan buku utk aku..belai2 aku. Cium dahi aku. Those are all damn sweet memories yg xkan lenyap sampai bila2. Dan sbb jasa aunt.Alice jugalah akhirnya aku paham makna sebenar kata2 tu...serius aku nangis. Baru aku sedar, dlm gila kata2 tu....

Mum, no matter where am i....no matter how far we are miles apart...no matter what will happen to u, no worries, i will always be by ur side. I will wipe ur tears, will share ur laughter...will warm u whenever u cold....I will do anything for u mum as u do everything for me since i was a small naughty boy. thanks for raised me up....i will always hold ur hand! always. I love u from deep of my heart.

As time goes by, the world's are changing...who i am will always remain the same. Always the same.

AURORA

23:15 / Posted by ateh / comments (0)


Labels:

The Art of Friendship...

06:07 / Posted by ateh / comments (0)



We was given TWO hands to hold. TWO legs to walk. TWO eyes to see.

TWO ears to listen. But why only ONE heart??

Because the other ONE was given to others....FRIENDS

for us to appreciate it

suatu masa dulu.....

09:15 / Posted by ateh / comments (0)

surat yang tidak diundang aku tenung. dahiku berkerut cuba untuk mengingat adakah aku pernah apply mana2 tempat utk sambung study sblm ni. jenuh....xde yg terlintas dlm fikiran. totally zero. perlahan, aku bukak sampul yang jelas tertulis URUSAN SERI PADUKA BAGINDA dgn penh debaran dan tanda tanya.

barisan pertama aku baca...ucapan TAHNIAH tertera. pelik! mata beralih ke baris2 seterusnya. hurm, surat tawaran untuk pengimejan perubatan rupanya. tapi bila masa aku apply? aku sendiri pun x ingat. adeh...pantas aku lipat surat tawaran tu lawa2, aku simpan dlm laci. lantas terus melupakan surat tu untuk beberapa ketika, sehinggalah satu panggilan telefon dari kementerian kesihatan mengingatkan aku tentangnya pada suatu petang.

itu kesah 3 tahun dulu. dengan perasaan berbelah bagi, dan hanya mematuhi slogan "saya yang menurut perintah" aku menerima tawaran melanjutkan pelajaran dari kementerian kesihatan. akhirnya aku hampir tiba ke garis penamat. segalanya bakal berakhir. dunia yang dipenuhi kenakalan ini bakal terhenti berputar pada garis dan sudutnya. walau dengan penuh terpaksa, titik tamatnya bakal tiba dengan mood yg sgt gembira dan teruja.

freshin'TIME

23:09 / Posted by ateh / comments (0)

Bosan giler lately. kepala berserabut...so, masa utk tenangkan diri dengan cara beramah mesra dengan alam buana...ngeeee









Amacam? lawa tak? syiok sungguh lepak tepi laut tgk matahari terbit dan terbenam. khayal dalam keindahan alam Tuhan....indah, cukup indah. cam x puas camping, maybe nk pegi lagi. hehehe


Selamat Hari Ibu

10:22 / Posted by ateh / comments (0)



Ibu, maafkanku yang selalu saja menyusahkan dirimu. Maafkanku yang selalu saja membuat ibu susah hati, dan terkilan. Jauh disudut hati, ibulah insan yang paling aku sayang, dalam hayat ini...dan hayat akan datang. Terima kasih kerana memberi peluang untukku lahir ke dunia ini, menikmati hidup di bumi Tuhan. Terima kasih ibu, untuk semua kasih dan sayang yang tak pernah jemu kau berikan. Kau telah membesarkan aku walau dalam sejuta kepayahan. Hanya pada Allah aku bermohon, agar ibu senantiasa berada dalam lindungan dan rahmat dariNya. AKU SAYANG IBU....
Maafkan aku ibu,
terlalu banyak salahku padamu...namun kau masih tetap tidak jemu mengatakan kau sayang padaku. Tiada yang dapat ku balas jasa-jasamu. Semoga Allah menempatkan mu di syurgaNya yang paling indah. Aku akan sentiasa mendoakan itu untuk ibu, walau dari jauh....jauh dalam lubuk hatiku.